Szertelen-kék Alapítvány

A hét éve működő Szertelen-kék Alapítvány célkitűzése, hogy a humor és a vidámság segítségével kerüljön közel a fiatalokhoz. Az elő zene és a közös alkotás varázsa összekapcsolja az embereket. Újszerű kezdeményezés, hogy a prevenciós célok eléréséhez művészetet és a humort is alkalmazzuk.

Az elmúlt években kapcsolódtunk a Rendőrség ifjúságvédelmi programjaihoz. Munkatársaik között rendőrök, előadóművészek és más szakmákat képviselő önkéntesek egyaránt vannak, iskolában, óvodákban, ifjúsági táborokban és egyéb rendezvényeken ingyenes programokat szervezünk. A könnyű műfaj segítségével, vidám, zenés előadásokba ágyazva már rengeteg fontos és szép gondolatot, pozitív üzenetet sikerült eljuttatni a fiatalokhoz. Az általunk felkért művészek, énekesek, humoristák ilyen témájú műsorainkkal több száz általános- és középiskolában tartottak – a tanulók, a tanárok és a szülők véleménye szerint is – nagysikerű zenés osztályfőnöki órákat. Előadásainkat nemcsak oktatási intézményekben, hanem nyári gyermektáborokban, alkotótáborokban, közbiztonsági napokon is bemutattuk.
A bűnmegelőzési célkitűzéseinkkel kapcsolatban helyi és országos vetélkedőket szervezünk, ezzel kapcsolatos pályázatokat hirdetünk.
Önálló kezdeményezéseik mellett tevékenységünket összehangoljuk a Rendőrséggel és a Polgárőrséggel, programjaikat egyeztetjük a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvánnyal. Egészségmegőrző programok, természetjáró túrák, egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvények programjaihoz is kapcsolódunk.

A 2012. évben országosan 79 rendezvényen vettünk részt.
•    baleset-megelőzési napokon színpadi programok
•    áldozattá válást megelőző előadások előadások (polgárőr napokon, nyugdíjasoknak, hajléktalanoknak)
•    óvodákban „mini-kresz” foglalkozások
•    osztályfőnöki órák
•    „mosolyterápiás” rekreációs programok rendőröknek
•    ifjúságvédelmi, drogprevenciós fellépések
•    nyári táborok